· 

DE BADKAMER

We lieten hier in Windesheim ons huisje bouwen. En 1 maart 2007 nu dus 11 jaar geleden gingen we wonen in ons eerste eigengebouwde huis. Hiervoor woonden we in een kleine studentenbovenwoning in Assendorp in Zwolle. Voor ons was het een mega verandering, al die beslissingen, die ruimte en een klein budget. Wat doe je dan? Vanuit de bouw konden we, voor in de badkamer kiezen voor basistegels wit. Dat deden we want het was goedkoop. Wel kozen we ervoor om tot 1.20 hoog te tegelen, zodat erboven een kleur geschilderd kon worden. En op de vloer wilden we gaan voor zwart-wit, net zoals we dit toen ook in de keuken met een andere tegel hebben gedaan. Daarnaast kozen we voor badkamermeubels van IKEA; betaalbaar en mooi, en we waren er toen heel blij mee. Dus onze badkamer van IKEA is nu ook al weer 11 jaartjes oud en wel echt aan verandering toe. 

BADKAMER VAN IKEA

Je kunt goed zien dat ik hier veel spullen in de badkamer heb staan, wel mooi maar ook een beetje vol. Oude industriële en een beetje brocante meubels en accessoires, iets wat ik echt ook heel mooi vind. Maar de laatste jaren is mijn smaak toch wel weer wat aan het veranderen. En ik droomde van een wauw-effect, een gaaf, stoer en authentiek meubel. En meer ruimtelijkheid.

En nu was het dus zover. Misschien wel omdat ik zelf graag verander, maar ook omdat bepaalde dingen van de badkamer echt wel aan vervanging toe waren. De basis vonden we eigenlijk nog wel heel erg goed zo. En als je tegels gaat aanpakken, tja nou haha. Het budget puntje ;-) Maar eigenlijk vind ik het gewoon ook heel erg leuk om creatief te zijn en te denken. En te werken met de middelen die je hebt.

BADKAMER NU

Zoals je ziet is het echt een enorme verandering, de uitstraling is compleet anders.

Het dressoir vonden we via Marktplaats en was iets waar ik al maanden naar op zoek was. Want het moest wel de juiste maten hebben en een mega-wauwfactor, en het liefst ook nog betaalbaar. Uiteindelijk gelukt!!  Prachtig zijn alle details aan het dressoir en het beslag.

Maar toen volgde het volgende punt, wasbakken, kommen of....Eerst wilde ik graag een betonnen werkblad, maar na lang wikken en wegen kozen we voor deze betonnen wasbakken van wastafelvanbeton.nl, wij kozen voor de kleur grijs. Uitstekende service bij deze webshop, en ze worden op bestelling voor je gemaakt. Wij vinden ze super mooi. De kranen dat was ook een puntje, eerst wilden we gaan voor zwart, maar ik ben zo blij dat we deze kranen van de IKEA kozen. Door de witte kleur vallen ze weg tegen de tegelmuur, en daardoor gaat de focus naar het meubel. En door hun design oogt het geheel heel fris en van deze tijd. 

 

Voor alle muren heb ik gekozen voor helder witte latex, het geeft de badkamer een hele ruime en frisse look, alleen achter de wastafel koos ik voor een stoer statement zwart. Het is een acryl verf en dus heel erg goed afneembaar (tandpasta vlekken). Als je goed kijkt zie je dat ik niet helemaal tot aan de bovenste rand heb geschilderd, dit omdat het zo moeilijk is om dat netjes te schilderen. Maar ik vind dit ook weer een heel spannend effect geven. Al die contrasten zijn zo tof bij elkaar, oud met nieuw, wit met zwart en robuust met zachte, natuurlijke materialen.

DETAILS

En dan de lampen, Ik koos voor een beetje een industriële, Scandinavische uitstraling. De wandlampen zijn van lampgigant.nl. En de plafond lamp is van de IKEA en was echt een koopje, maar een .....(scheldwoord) ophangsysteem, haha. Hij hangt nu wel heel erg mooi. Het douchegordijn is van de JYSK. Het liefst wilden we allebei wel een gave stalen deur. Maar daar moeten we nog even voor sparen.

De spiegel vond ik afgelopen vrijdag nog bij de kringloop. Jippie! Ik zocht echt nog zo iets, en dan kom je hem zomaar tegen. Hij staat op schappen die komen van de IKEA, en ook de lange spiegelkast komt hiervandaan.

      

Wat ben je dan blij met zo'n handige man in je huis, het was echt een klus om alles in te passen en te meten, te verslepen en af te werken. Hij was er maar wat druk mee. Maar zo mooi als het nu is. Nu alleen nog afkitten. Ik kon niet wachten met dit blog. Hihihi.

Ik ben er zo blij mee!! En hij gelukkig ook.

Wat leuk dat je een kijkje wilde nemen in onze vernieuwde badkamer. Ik hoop dat ik je heb kunnen laten zien dat je met relatief kleine middelen soms ook grote veranderingen kunt maken. Door verder te kijken, en te denken in mogelijkheden. Ik ben hier zo blij mee en ook trots, omdat het echt precies is geworden zoals ik het in mijn hoofd had bedacht, zonder enorme verbouwing. En soms moet je ook wel een beetje geduld hebben. Haha, dat vind ik moeilijk hoor.

 

Leuk dat je mijn blog hebt gelezen. En ik ben benieuwd wat je ervan vond.

Maar ook als je tips of ideeën hebt, of wil samenwerken. Ik hoor graag van je.

 

Liefs mij♡

Reactie schrijven

Commentaren: 0

 


Ik ben Adriana en 39 jaar.

 

Al heel lang heb ik een passie voor wonen en styling, altijd ben ik ermee bezig. 

Voor merken zoals oa. ZOEDT, BENIO

Mag ik vaak productfotografie verzorgen.


Een tijdje schreef ik ook blogs, maar op dit moment komt het daar niet van wel vind je ze hier terug op mijn website.

Hierdoor krijg je een kijkje in wat ik doe en leuk vind. En hoe interieur en styling mijn leven inspireren en beïnvloeden.

      

Je vind er naast mijn blogs ook blogs die ik scheef in opdracht voor De Oude Bank. Een bedrijf waarvan ik jaren de interieur styling van de winkel mocht verzorgen.


Kijk gezellig even rond op deze website 

Hierdoor krijg je een indruk van wat ik gedaan heb en kan.

 

Voor meer foto's  @adrianastyling.nl instagram