· 

INTERIEUR STYLING

Dat is wat ik het liefste doe, styling. Het bedenken, veranderen en aankleden van een ruimte, interieur of locatie.

Heerlijk om te bedenken, te maken, het rommelen en omgooien van spullen.

Bij de laatste blog voor De Oude Bank over Betonlook verf op mijn schouw, viel Geja (eigenaar van De Oude Bank) de prettige sfeer in ons huis op. Het lichte en het frisse gevoel, maar wel met oude elementen gecombineerd. Door al het werk voor haar winkel, had ze niet de rust en vroeg mij om een frisse kijk naar haar eigen inrichting. Veel elementen in je huis zijn vaak heel mooi en goed bij elkaar passend. Maar door de tijd komen er vaak steeds meer spullen bij en gaan er maar weinig uit. Gevolg, je huis oogt rommelig en onsamenhangend. Dat was ook de reden dat Geja mij vroeg om te helpen.

Het was dus de bedoeling om er weer meer een eenheid van te maken, maar wel met haar eigen persoonlijke spullen en stijl.

HOE HET WAS

Geja leek het zelf heel mooi om de vloer wit te maken en ik was het helemaal met haar eens. Omdat ze een eigen verfspeciaalzaak heeft, wist ze natuurlijk welke verf ze het beste kon gebruiken. Hiervoor gebruikte ze een speciale vloerverf op water basis. Ideaal want na een uur is de vloer al weer beloopbaar. Mocht je meer willen weten over deze vloerverf, dan kun je met vragen terecht bij DE OUDE BANK.

Verder hebben we gekeken naar de kleuren op de muren en deze hier en daar aangepast, passend bij de vloer en de meubels. Er is meer eenheid gekomen door uit te gaan van een aantal basistinten zie zich al in het interieur bevonden. Wit als basis in combinatie met de warme tinten van de al aanwezige kast en bank, en zwarte accenten voor een mooi stoer contrast.

HOE HET GEWORDEN IS

Echt opvallend is hoe goed alles bij elkaar past en combineert. De frisse witte basis laat in dit geval de kleine leefruimte veel ruimer en luchtiger lijken. En het geeft een heerlijk fis en ruimtelijk gevoel. De meubels komen nu zoveel mooier uit. En de combinatie van oude, klassieke en stoere elementen samen met nieuwe en design stukken geeft juist die eigenheid en persoonlijkheid aan het interieur. En maakt dat het interieur er verrassend en spannend uitziet. 

Wat echt belangrijk in een interieur is, is dat je eigen (erf- of familie-) stukken er een mooie plek geeft. Die geven juist een eigen persoonlijke sfeer aan je interieur. Maar het is ook een kunst om dingen weg te laten; soms moet je keuzes maken, en kun je niet alles plaatsen. Want anders oogt het vaak juist veel te onrustig. Zoals ik bijvoorbeeld op de ladekast in de woonkamer deed. Door daar juist alleen nog die lege lijst neer te zetten, creëer je veel meer rust maar ook sfeer en contrast. Of zoals hier op deze zwarte tafel, er ligt letterlijk een kijkkastje op met daarin allemaal dierbare familie stukjes. Zo samen in het kijkkastje oogt het geheel rustig, en geeft juist ook die sfeer.

MIJN FAVO HOEKJE

Dit knusse hoekje was de plek waar ik als eerste begon met de styling. Op de tafel die tegen de achterzijde van de kast is aangezet, heb ik een soort van stilleven of kijk hoekje gemaakt. Je ziet er van alles op staan. De achterzijde van de kast wilde Geja liever origineel houden, zonder deze spiegels leek het een beetje een donker gat. De spiegels vangen en weerkaatsen het licht, en geven door de spiegeling ook een ruimtelijkheid. De kleuren combineren mooi met het onderstel van de tafel. Op de tafel staan planten, lantaarns en een kijkkastje. Er is een mooi contrast ontstaan door het nieuwe lichtsnoer ernaast en de stoere zwarte en grijze kleuren. En door de lamp boven het kijkkastje te plaatsen krijgt het een extra aandachtspunt. Ervoor staat een prachtig oud Thonet-stoeltje, een erfstuk. Het is een sfeervol hoekje geworden en ik vind dit persoonlijk een erg mooi plaatje.

Er tegenover in de andere hoek ook een erfstuk, een prachtige houten deck chair die eerst nog niet echt een plek had gekregen. Ik plaatste hem in de hoek waar hij mooi uitkomt en een extra zit- en ontspan-plek geeft. 

STYLING TIPS

• Ga uit van een paar basis- en accenttinten, wijk niet teveel af van je kleurenpalet.

• Zorg voor open en ruimtelijke zichtlijnen (ruimtelijkheid krijg je ook door meubels op pootjes).

• Voeg erfstukken en persoonlijke spullen toe.

• Weglaten van spullen, zet nooit teveel neer (je kunt ook altijd wisselen).

• Zorg voor kloppende combinaties, clusteren (zet dezelfde spullen bij elkaar).

• En door, zoals ik bijvoorbeeld gedaan heb bij het knusse hoekje, het niet meteen in het zichtveld te plaatsen maar om een hoek of in dit geval achter de kast, behoud je rust, en kijk je niet tegen allemaal (drukke) spullen aan als je binnen komt lopen

Geja en Jaap zijn heel erg blij met hoe alles er nu uitziet. Ze hebben zelf veel geschilderd in hun interieur, het is er enorm van opgefrist.

En ik ben ook echt heel blij en tevreden. Ik vond het super leuk om te kunnen helpen met het geven van ideeën, tips en met de uiteindelijke styling.

Zo mooi als je gezamenlijk tot zo'n geweldig resultaat kunt komen.

Als afsluiting deze mooie foto met erop een prachtig oude Franse kuifspiegel. Een uniek stuk, die best sfeer bepalend is. Mooi is dat de muur erachter is geschilderd in de betonlook verf van De Oude Bank, waardoor er weer een spannend en stoer contrast ontstaat. Zo kun je goed zien wat een goede verf kan betekenen voor je interieur.

 

Ik hoop dat ik je met dit blog weer een kijkje heb kunnen geven in mijn leven en passie die ik voel voor interieur en styling.

En ben je benieuwd of ik misschien iets voor jou, en voor je interieur kan betekenen, of wil je samen werken?!

Ik hoor graag van je, ook als je tips of opmerkingen hebt.

Heel erg bedankt voor het lezen.

 

Liefs Mij♡

 

Reactie schrijven

Commentaren: 9
 • #1

  Saskia (donderdag, 15 maart 2018 05:40)

  Prachtig gestyld Adriana!

 • #2

  Katja (donderdag, 15 maart 2018 05:54)

  Alweer verbluffend: je bent een kei in het gebruiken van eigen spullen en dat gecombineerd met hier en daar iets nieuws ; knap!!!

 • #3

  Corrie (donderdag, 15 maart 2018 06:30)

  Heel mooi Adriana! Echt heel sfeervol geworden!

 • #4

  Jacqueline Dingerink -Gazenbeek (donderdag, 15 maart 2018 06:42)

  Lieve Adriana
  Als je als moeder ziet wat je dochter allemaal bij mensen in huis veranderd, voel je je trots !
  Bij deze een nieuwe opdracht : "de styling van de kamer van je ouders !"
  Graag een afspraak maken !

  Liefs je ma.

 • #5

  Mirjam (donderdag, 15 maart 2018 06:49)

  Wow! Heel mooi gedaan. Het straalt nu zoveel meer rust uit. De combinatie met het hout en bruin maakt het geheel ook weer warm. Je mag ook wel eens bij mij langs komen... ;-)

 • #6

  Mewelina (donderdag, 15 maart 2018 07:27)

  Wauw, Adriana écht zó mooi geworden, alles springt er echt uit nu � jij hebt echt een leuke manier van stylen , superrr �

 • #7

  Daniëlle (donderdag, 15 maart 2018)

  Wow vet gaaf geworden. ook die ramen zijn gaaf zeg.

 • #8

  Anja (zondag, 18 maart 2018 02:50)

  Heel mooi Adriana, echt gaaf het gebruik van de aanwezige spullen en de kleurstyling.
  Je mag mij zeker ook advies geven hoor.
  Lieve groet Anja

 • #9

  ria sluiter (zondag, 18 maart 2018 14:48)

  Prachtig gedaan Adriana;
  je kunt het zeker!

 


Ik ben Adriana en 39 jaar.

 

Al heel lang heb ik een passie voor wonen en styling, altijd ben ik ermee bezig. 

Voor merken zoals oa. ZOEDT, BENIO

Mag ik vaak productfotografie verzorgen.


Een tijdje schreef ik ook blogs, maar op dit moment komt het daar niet van wel vind je ze hier terug op mijn website.

Hierdoor krijg je een kijkje in wat ik doe en leuk vind. En hoe interieur en styling mijn leven inspireren en beïnvloeden.

      

Je vind er naast mijn blogs ook blogs die ik scheef in opdracht voor De Oude Bank. Een bedrijf waarvan ik jaren de interieur styling van de winkel mocht verzorgen.


Kijk gezellig even rond op deze website 

Hierdoor krijg je een indruk van wat ik gedaan heb en kan.

 

Voor meer foto's  @adrianastyling.nl instagram