· 

BOYS ROOM

Een "boys room", of wel een jongens kamer.

Niet dat onze Floris, (in maart word hij 4) nog geen leuke jongenskamer had.

Maar eigenlijk was ik er gewoon nooit helemaal happy mee. De kamer ligt op het noorden, en de wat donkergroene verf maakte de kamer altijd erg donker.

En ik kan het gewoon ook niet laten om elke keer weer nieuwe projectjes te bedenken, ik vind het heerlijk om te veranderen en bezig te zijn met styling, kleuren en accessoires. Dus voordat ik aan een project begin, weet ik eigenlijk al hoe het er uit moet gaan zien, tot bijna in het kleinste detail.

HOE HET WAS

Bron foto's VTwonen door Barbara Groen styling Jose Spaans

Maar hoe begin je met zoiets (het bedenken), van de "BOYS ROOM".

Eerst heb ik natuurlijk al een tijdje rondgelopen met het idee dat ik het anders wilde gaan maken.

Op instagram had ik al vaker een aantal leuke en stoere jongens kamers voorbij zien komen. Bij bijvoorbeeld @thehome.and.thekid had ik al een tijd geleden een gave wand met druipende verf gezien, zo stoer!!  Dit wilde ik ook graag toepassen, maar wel op een iets andere manier. Ik vind het altijd leuk om ideeën op te doen, en daar zijn instagram en pinterest goede platforms voor. Maar 1 op 1 kopiëren dat is niet zo mijn stijl. Ik wil er graag een eigen draai aan geven, of maak een combinatie van dingen die ik als inspiratie heb gezien. Verder hou ik ook erg van Deense vintage stijl, dat strakke met zachte en warme kleuren, en dat mixen met stoere en frisse kleuren en accessoires. Om zo een echte gezellige en stoere kamer te maken voor Floris.

HOE HET ER NU UITZIET

Wat meubels betreft zijn er maar een paar kleine veranderingen geweest. Zo heeft de zwarte ladekast plaats gemaakt voor de metalen locker kast, deze stond eerst in onze badkamer (nieuw project;-).  Een vintage schoolbankje is van beneden naar boven verhuist, en verder is de indeling wat veranderd. De speeltafel is zwart geschilderd voor wat meer contrast. Het grootste verschil is het licht en de gezellige hoekjes die er nu zijn ontstaan.

Waar nu de locker kast staat is in die hoek een baksteen behangetje geplaatst, het geeft veel meer diepte en maakt het hoekje speels en knus, maar heeft ook een stoere uitstraling. Ik vond het zelf leuk om het behang nog los erbij te plakken, en de steentjes er op het einde uit te knippen, zodat het veel minder lijkt op behang en het goed past bij de kinderkamer, het oogt speels. Ook heb ik om het behang heen en er tegenaan geschilderd, zo lijkt het minder opgeplakt, en doet het echter aan. De wand met druipende verf was best spannend om te doen, maar ik ben echt heel blij met het resultaat. Eerst heb ik met tape een schuine lijn, vanuit de hoek geplakt. het bovenste deel had ik al wit geschilderd en het onderste deel daarna grijs. Toen dat droog was heb ik wat witte latex met water verdund, (het was even zoeken naar de juiste verhouding), en vervolgens heb ik langs de geschilderde lijn de verft dikker aangezet zodat deze naar beneden droop. Ik ben heel blij met hoe het gelukt is. Verder heb ik een rechte lijn getrokken en dit is nu een soort lambrisering, en veel strakker dan de druipende verf wat ook weer zorgt voor een spannend contrast.

Maar zo'n "nieuwe kamer" dat kost toch heel veel geld?! Dat viel echt heel erg mee, via de Hema en ook de H&M heb ik een aantal accessoires (in de opruiming) besteld. Zo zijn de kussens op het bed van de H&M en het dekbedje van de Hema uit de opruiming, (ruit kussen is van Action). Maar ook zelfmakers doen het goed, om zo ook een beetje te besparen op de uitgaven. Zo is bijvoorbeeld de verf zelf gemengd van een rest donkergrijs met witte latex, een mooi licht grijs. En de posters zijn zelf geprinte afbeeldingen van internet op fotopapier, in lijstjes van de Action. Het baksteen behangetje is een rest behang van (misschien herkende je hem al) de keuken, en komt van de voordeelbehangshop, en voor dit hoekje had ik maar 1 rol nodig. De stoffen beren poster is eigenlijk een keukendoek van de Kwantum en was met nog 1 andere nu voor 4 euro, door er stokjes aan te maken krijg je een leuke en originele poster. De Robot naast het bed van Floris heeft mijn broer ooit gemaakt als surprise, en lijkt op een rijkswachter, ik schilderde hem in dezelfde kleur als de muur. Nog een zelfmaker is het schilderij op het bovenste schap, eerst schilderde ik hem in het grijs van de muur en vervolgens heb ik met de zwarte verf net als die van de tafel er over gekliederd, met echt een super leuk resultaat.

Ik vond het zelf nog leuk om Floris zijn naam op de muur te zetten en heb er wat verf omheen gespat. Het beertje wat er hangt is nieuw van de Hema net zoals het spaarpotje, de neon maanlamp en de grote opbergzakken met stippen op de grond naast de locker kast. Het vloerkleed is nieuw van de Kwantum. En de gordijnen van de H&M.  Witte papieren zak op de grond met gezicht is uit de opruiming van de Kwantum en de rekjes boven het schoolbankje zijn van de kringloop en de Action.

Op de kamer van Floris staan verder een super leuk vintage bedje wat ik kocht op marktplaats en waar ik heel lang naar heb gezocht. Ook de locker kast kocht ik via marktplaats en de oude schoolstoeltjes en schoolbankje zijn van de kringloop. Het nu zwarte speeltafeltje is van de IKEA.

De oude vintage secretaire komt van mijn ouders en is nog van mijn Oma geweest. De grote bedemeier kast in de nis in Floris kamer is van mijn overgrootmoeder geweest, en daardoor zijn deze mooie oude familie stukken zo gaaf en dierbaar, en is het heel erg leuk om ze zo op deze kamer te zien.

Alles past en klopt, en dat geeft een heerlijk gevoel. Ook Floris is echt heel erg blij met zijn "nieuwe kamer".

Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen.

Ik hoop dat je deze verandering net als ik heel geslaagd vind, het lijkt me leuk als je het met me deelt.

Maar ook als je tips of ideeën hebt ik hoor het graag van je.

 

Liefs mij♡

Commentaren: 0 (Discussie gesloten)
    Er zijn nog geen commentaren.

 


Ik ben Adriana en 39 jaar.

 

Al heel lang heb ik een passie voor wonen en styling, altijd ben ik ermee bezig. 

Voor merken zoals oa. ZOEDT, BENIO

Mag ik vaak productfotografie verzorgen.


Een tijdje schreef ik ook blogs, maar op dit moment komt het daar niet van wel vind je ze hier terug op mijn website.

Hierdoor krijg je een kijkje in wat ik doe en leuk vind. En hoe interieur en styling mijn leven inspireren en beïnvloeden.

      

Je vind er naast mijn blogs ook blogs die ik scheef in opdracht voor De Oude Bank. Een bedrijf waarvan ik jaren de interieur styling van de winkel mocht verzorgen.


Kijk gezellig even rond op deze website 

Hierdoor krijg je een indruk van wat ik gedaan heb en kan.

 

Voor meer foto's  @adrianastyling.nl instagram