· 

BINNENKIJKEN IN EEN KERSTHUIS

De avonden zijn lang, eigenlijk begint het al donker te worden in de middag en dan doen we in huis de lampjes aan.

Vaak kijk ik bij die huizen die nog niet helemaal de gordijnen dicht hebben, even stiekem naar binnen. En daarin ben ik vast niet de enige.

Wat is er nou leuker dan naar binnen gluren in een mooi kersthuis, nou eigenlijk er is iets wat veel leuker is!!

Binnenkijken!

Ik ken Hillechien via een wederzijdse vriendin. Grappig is dat, als je spontaan een klik hebt.

Misschien komt dat juist wel omdat we allebei erg van vintage en kringloop winkels houden. 

Nadat ik een keer in haar mooie huis op de koffie was geweest, leek het me echt heel leuk om bij haar foto's te maken voor een blog.

Een kerstbinnenkijker, nog leuker. Gelukkig vond ze het zelf ook een goed idee, en mag ik jullie haar mooie huis laten zien.

Sinds 2012 wonen Hillechien (34), haar man, Gijsbert (37) en hun vier kinderen Jan-Chris (12), Naomi (10), Abel (7) en Jop (4), in een mooi jaren-30 huis dichtbij de binnenstad van Zwolle. Het huis staat in een gezellige en levendige straat. Aan de voorzijde van het huis ziet het er knus en gezellig uit. Je zou zeker niet verwachten, dat er binnen zoveel licht en ruimte is!! Ze hebben het huis toen ze het kochten van onder tot boven, helemaal naar hun eigen smaak verbouwd.

Al bij de voordeur heeft Hillechien het gezellig gemaakt, met een lief stukje kerst aan de voordeur. Op de vloer ligt nog de originele granieten vloer. Het is gelijk gezellig in de hal, met mooie lijstjes en de ovale spiegel aan de wand.

Vanuit de hal loop je de grote open keuken, met aansluitend de woonkamer in. Wat een heerlijke plek is dit!!

IN DE WOONKAMER

Het zitgedeelte in de kamer is knus en gezellig met een leuke uitkijk vanuit de kleine erker naar de straat. Soms zie je voorbijgangers stiekem even gluren, want het is vast meer mensen wel opgevallen dat je hier zo gezellig naar binnen kijkt. Dat is ook leuk, en een compliment, maar als het donker wordt doe ik de gordijnen wel iets dicht voor glurende ogen, lacht Hillechien.

In de woonkamer staat een grote oude kist. Deze is onlangs gevonden en gekocht, hij bevalt heel goed en er is plaats genoeg op de kist om met veel mensen gezellig te borrelen. De blauwe kandelaar is van Sissy boy en de sterretjes kreeg ze bij een kerstkaart van familie.

In het nisje van het zitgedeelte zit een super lief paneeldeurtje met glas. Tijdens de verbouwing kwam dit oude deurtje tevoorschijn vanachter een plaat die eroverheen was gemaakt. Hij heeft nog de oorspronkelijke kleur, en is een ideale bewaarplek voor Hillechien haar vondsten.

In het zit gedeelte staat ook een gave oude lockerkast, hij komt uit de oude Philips fabriek, en heeft een prachtig blauwgrijs platina. De vier kinderen hebben hierin allemaal hun eigen locker.  Overal waar je kijkt zie je mooie hoekjes en leuke spulletjes. Toch oogt het zeker niet rommelig of druk. Alles klopt, en het voelt gezellig en ruim. In de kerstboom hangen oude kerstballen en nieuwe glazen pegeltjes.

Een kastje met verhaal.

De meeste spullen in huis zijn kringloop vondsten, maar dit prachtige kastje in de woonkamer, is eentje met een persoonlijk verhaal. Hij heeft een prachtig zacht blauwe kleur,  en dat hij opgeschuurd is geeft hem nog meer karakter.

Hillechien woonde als klein meisje op een oude boerderij en daar heeft hij ooit een belangrijke functie gehad. Het was een boerenknechtkastje. De naam zegt al genoeg,"Waarschijnlijk''was hij al een tijd niet meer als zodanig in gebruik en is hij uiteindelijk bij Hillechien op de slaapkamer beland. En daarna altijd met haar mee verhuisd. Hij heeft daarom een speciaal plaatsje in de woonkamer.  En leuk hoe ze aan de schaarlamp, die er naast staat zijn gekomen. Toen ze het huis kochten kwam er een kleine inboedel bij waaronder deze.

AAN DE KEUKENTAFEL

Tijd voor koffie!!, samen even kletsen, aan deze grote eettafel, Gijsbert maakte hem zelf. Je kunt er goed een etentje of feestje aan geven, en dat doen ze graag. Boven de tafel hangen twee stoere industriële lampen, die komen uit het oude veilinghuis in Zwolle. Ertussen hangt een eigen gemaakte slinger van kurk, voor onlangs gegeven feestje. Hij is gemaakt van de doppen van wijnflessen. #DIY

 

De tafel is groot, maar past perfect in deze ruimte. Echt alles gebeurt er aan deze tafel, huiswerk maken, knutselen, studeren, koffie momentjes en natuurlijk samen eten. Een gezellig middelpunt in het huis.

Erg leuk vind ik zelf de mix van stoelen aan de tafel, en de aan de ene zijde houtkleur en aan de andere zacht pastel blauw/groen, erg knap hoe ze met zoveel verschillen stoelen er rust en ook eenheid in heeft gebracht. De grote buffetkast in mooi zacht grijs, heeft links en rechts nieuwe deurtjes gekregen. Hillechien verteld dat ze het soms vrij druk vond om alles achter de, voorheen glazen ruitjes te zien staan. Dus maakte haar man er luikjes voor. #DIY  Alleen de middelste ruit is nog zoals het was. Ik vind het een erg mooie en slimme oplossing, en het heeft iets heel eigens. De glazen waxine licht houders zijn van House Docter.

DE KEUKEN

Echt een stoere keuken, Met strakke lijnen en een stoer aanrechtblad van beton. Het contrast is erg mooi bedacht. De houten keuken op de stoere plavuizen. Boven de keuken hangt een mooi vakkenkastje met leuke vondsten, en herinneringen. Ook staan er veel spullen in die dagelijks worden gebruikt. De keuken is gemaakt door een timmerman, net zoals het betonnen aanrecht. het Fornuis is van Fratelli.

De SMEG koelkast staat hier heel gaaf, deze staat ook op mijn verlanglijstje.

Wat een leuk en gezellig huis heeft Hillechien, net zoals ze zelf ook is. Ze heeft oog voor detail en sfeer. Er staan prachtige stukken in haar huis en het was heel leuk om hier foto's te mogen maken, en er een binnenkijker van te maken voor op mijn blog.

Ik hoop dat je net als ik zelf, er van genoten hebt. 

Het is zeker iets wat me heel leuk lijkt om in de toekomst vaker te doen, dus wie weet kunnen we nog wel bij meer huizen binnen kijken.

 

Vond je het het leuk om te lezen, en zou je het leuk vinden om in de toekomst vaker een binnenkijker voor bij te zien komen. Ik hoor het graag van je. Maar ook als je tips ideeën of opmerkingen hebt.

Wil je nog een binnenkijker zien klik dan HIER

 

Ik wens je hele fijne feest dagen toe, en een gezond en gezegend 2018.

 

Liefs mij.♡

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

 


Ik ben Adriana en 39 jaar.

 

Al heel lang heb ik een passie voor wonen en styling, altijd ben ik ermee bezig. 

Voor merken zoals oa. ZOEDT, BENIO

Mag ik vaak productfotografie verzorgen.


Een tijdje schreef ik ook blogs, maar op dit moment komt het daar niet van wel vind je ze hier terug op mijn website.

Hierdoor krijg je een kijkje in wat ik doe en leuk vind. En hoe interieur en styling mijn leven inspireren en beïnvloeden.

      

Je vind er naast mijn blogs ook blogs die ik scheef in opdracht voor De Oude Bank. Een bedrijf waarvan ik jaren de interieur styling van de winkel mocht verzorgen.


Kijk gezellig even rond op deze website 

Hierdoor krijg je een indruk van wat ik gedaan heb en kan.

 

Voor meer foto's  @adrianastyling.nl instagram